Asıl faydası kabuğunda saklı! Geçmeyen öksürüğü bitiriyor, bağışıklığı tavan yapıyor
Sarımsak sağlığa pek çok faydası olan bir besindir. İçerdiği bileşikler sayesinde birçok alanda faydalı olabiliyor. Sağlık sorunlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkisiyle bilinen sarımsağın asıl faydasının kabuğunda olduğu öğrenildi.
Doğal bir antibiyotik olarak kabul edilen sarımsak, saç ve tırnak sağlığı, cinsel sağlık, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıklar gibi pek çok alanda inanılmaz faydalar sunuyor.
Genellikle soyulup yenen sarımsakların dişleri ayrılarak kabukları atılır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre sarımsak kabuklarının da en az sarımsak kadar şifalı olduğu öğrenildi. Sarımsak kabuğunun faydalarını duyanlar çöpe attığına pişman oluyor.
SARIMSAK KABUĞUNUN İNANILMAZ FAYDALARI
- Uzmanlar ayrıca sayısız faydası olan sarımsak kabuklarının da atılmamasını öneriyor. Sadece karanfil değil, sarımsak kabukları da gençliğinize gençlik katacak güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan Quercetin; Yaşlanma, ince çizgiler ve cilt yapısının gelişmesine katkıda bulunur.
-
Sarımsak kabukları, en önemlisi kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan “anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar” olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içerir.
-
İltihap ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyonlardan temizler.
- Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Vücudun direncini arttırır.
NASIL TÜKETİLİR?
Sarımsak kabukları çay veya meyve suyu yapılarak tüketilebilir. Bitki çaylarınıza birkaç parça ekleyebilirsiniz. Sarımsak kabuklarını kaynatıp, süzülmüş suyunu çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Kurutulan kabukları toz haline getirerek kullanabilirsiniz.
SARIMSAK KABUKLU ÇAY TARİFİ
Sarımsakları soyun ve kalan kabuktaki tozu temizlemek için yıkayın. Daha sonra temiz bir demliğe koyun ve 2 bardak kaynamış su ekleyin. Çaydanlığın kapağını kapatıp üzerini bir bezle örtün. 1 saat kadar bu şekilde hazırlanmasını bekleyin. Günde bir bardak çay olan sarımsak kabuğu suyunu 3-4 gün ara vermeden tüketebilirsiniz.
OLUMSUZ: Sağlık sorunları durumunda uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.